Ελληνικά

Τα sports analytics δείχνουν ανερχόμενα αστέρια του ποδοσφαίρου, με τη βοήθεια λύσεων της SAS


 

Στον Ολυμπιακό ο πιο ταλαντούχος παίκτης του φετινού καλοκαιριού

Αθήνα, 01 Αυγούστου 2019 –Η ολλανδική SciSports, εταιρεία που ειδικεύεται στα sports analytics, ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα, κατά τη διάρκεια διεθνούς συνέντευξης τύπου, τους τρεις πιο ταλαντούχους ποδοσφαιριστές που θα τραβήξουν τα βλέμματα πάνω τους φέτος. Πρώτος έρχεται ο SvetozarMarkovic, η πρόσφατη μεταγραφή του Ολυμπιακού από την Παρτιζάν, ενώ ακολουθεί ο DaniOlmo της ΝτιναμόΖάγκρεμπ και ο Adam Hlozek της Σπάρτα Πράγας. 

Το ποδόσφαιρο είναι το πιο δημοφιλές άθλημα στον κόσμο και οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι βρίσκονται σε έναν διαρκή αγώνα για να φτιάξουν την καλύτερη δυνατή εντεκάδα. Με τον μεγάλο ανταγωνισμό και τα τεράστια κόστη μεταγραφών δεν είναι όμως πάντα εύκολο να διαλέξεις το σωστό παίκτη. Επιπλέον, η προσθήκη ενός καλού παίκτη δεν αρκεί για τη συνολική επιτυχία της ομάδας, καθώς οι επιδόσεις και οι ικανότητες του καθένα ξεχωριστά πρέπει πρώτα να αναλυθούν προσεκτικά και ύστερα να γίνει η επιλογή της καλύτερης δυνατής σύνθεσης. Πρόκειται για μια χρονοβόρα και δαπανηρή διαδικασία, όμως χάρη σε εταιρείες τεχνολογίας όπως η SAS, που προσφέρει αναλυτικές λύσεις βασισμένες στη τεχνητή νοημοσύνη, οι ομάδες μπορούν πλέον να διαχειριστούν ευκολότερα και αποδοτικότερααυτή τη διαδικασία, αναπτύσσοντας τις βέλτιστες τακτικές και αναλύοντας όλα τα πιθανά ρίσκα. 

Έτσι, η εταιρεία, αξιοποιώντας τις λύσεις της SAS, ανέπτυξε το SciSkillIndex, ένα σύστημα real-timetracking που συνεισφέρει σημαντικά στη σωστότερη επιλογή παικτών και στη δημιουργία των ισχυρότερων συλλόγων στα κορυφαία πρωταθλήματα παγκοσμίως. Το εργαλείο αυτό αξιολογεί κάθε επαγγελματία ποδοσφαιριστή στον κόσμο με έναν μοναδικό universal δείκτη, αναλύοντας περισσότερους από 2,000 αγώνες σε 244 πρωταθλήματα κάθε εβδομάδα, ενώ παράλληλααξιοποιεί machinelearning αλγόριθμους ώστε να υπολογίσει την ποιότητα, τις ικανότητες και την αξία περισσότερων από 90,000 ποδοσφαιριστών. Αυτό βοηθά τους συλλόγους στην εξεύρεση ταλέντων και παικτών που ταιριάζουν σε το δικό τους συγκεκριμένο προφίλ, αλλά και να αναλύσουν τους αντιπάλους τους. 

“Οι επιτυχημένοι σύλλογοι αξιοποιούν ήδη τα προηγμένα analyticsγια να ανακαλύψουν ανερχόμενα αστέρια. Στόχος μας είναι να παρέχουμε real-time data analytics σε δισεκατομμύρια φίλους του ποδοσφαίρου σε όλο το κόσμο”, δήλωσε ο GielsBrouwer, Ιδρυτής και Innovation President της SciSports.  

Και συνέχισε λέγοντας ότι “Στην εποχή των 8-ψήφιων συμβολαίων, η διαδικασία της επιλογής παικτών έχει αποκτήσει μεγαλύτερη βαρύτητα για τις ομάδες. Ορισμένες καλές μεταγραφές δεν αρκούν πια για να έχεις την καλύτερη ομάδα. Δεκαετίες τώρα, σκάουτερς και προπονητές χρησιμοποιούν την παρακολούθηση, “πρωτόγονα”data  και τη διαίσθηση τους για την επιλογή των παικτών. Πλέον όμως, οι κορυφαίοι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι αξιοποιούν και τα advancedanalytics για να ξεχωρίσουν τα ανερχόμενα αστέρια από τους υπόλοιπουςπαίκτες.” 

19.6 TB data ανά αγώνα

Οι πληροφορίες πουκαλείται να αναλύσει ο υπολογιστής σε αυτή τη διαδικασία προέρχονται από 14 κάμερες τοποθετημένες γύρω από το στάδιο και κατά τη διάρκεια του αγώνα κάθε κάμερα δημιουργεί 1.4 TB δεδομένων, συνεπώς 19.6 TB δεδομένων ανά αγώνα. Παράλληλα, οι ειδικοί της SciSports αναλύουν 2,000 αγώνες την εβδομάδα, με αποτέλεσμα όλες οι συλλεγμένες πληροφορίες να συνθέτουν μια τεράστια βάση δεδομένων που πρέπει να αναλυθεί προσεκτικά.Ορισμένα από τα δεδομένα αξιοποιούνται για μακροπρόθεσμες δραστηριότητες όπως η ανάπτυξη αποτελεσματικών στρατηγικών προπόνησης και τακτικής, ενώ άλλες αξιοποιούνται κατά τη διάρκεια του αγώνα, με τη βοήθεια του real-timeanalysis. Επίσης, χάρη στο cloudcomputing, τα αποτελέσματα μπορούν να διαβαστούν από οπουδήποτε, κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο ειδικά στους αγώνες εκτός έδρας. 

Football Manager στον πραγματικό κόσμο

Η έμπνευση των ιδρυτών της εταιρείας SciSports που σήμερα διεξάγει αναλύσεις για συλλόγους όπως η Feyenoord Rotterdam, η Βασιλεία, η Leeds United και ο Άγιαξ, ήταν το δημοφιλές παιχνίδι Football Manager το οποίο σου δίνει την ευκαιρία να μανατζάρεις τον δικό σου ποδοσφαιρικό σύλλογο. Το Football Manager έγινε γνωστό ως το παιχνίδι λατρείας των ποδοσφαιρόφιλων αφού αναπαριστά με πιστό τρόπο την πραγματικότητα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, με τη διαφορά όμως πως στον πραγματικό κόσμο, διακυβεύονται αληθινά χρήματα. 

Πληροφορίες και στο παρακάτω link: https://www.sas.com/el_gr/news/press-releases/local/2019/august/sas-an-scisports-choose-the-best-players.html

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ SAS

HSAS είναι ηγέτιδα εταιρεία στον τομέα της ανάλυσης δεδομένων. Μέσω καινοτόμων λογισμικών και υπηρεσιών, η SAS εμπνέει τους πελάτες σε όλο τον κόσμο να μετατρέψουν τα δεδομένα σε γνώση και αποστολή της είναι να εμπνεύσει και να βελτιώσει την παραγωγικότητα των επιχειρήσεων μέσω της δημιουργίας και χρήσης αξιόπιστων δεδομένων, αλλά και η . Από το 1976 και για περισσότερα από 40 χρόνια η SAS δίνει στους πελάτες της “Τhe Power toKnow®”, με σκοπό την αξιοποίηση της περιέργειας ως κινητήριας δύναμης της προόδου και την ενθάρρυνση της δημιουργίας οργανισμών που βασίζονται στην ανάλυση δεδομένων μέσω της πληθώρας των λύσεων και εργαλείων προηγμένης νοημοσύνης. Μάθετε περισσότερα στο www.sas.com/greece

 

 
Login

Contact

Communication Solutions
Τ.Θ. 50904 Καλογρέζα
14203 Αθήνα
Τηλ.: 6977282416
E-mail: info@comsol.gr
Social

Newsletter


Αφήστε εδώ το mail σας για να ενημερωθείτε για ότι νέο προκύπτει
|


active³ 5.3 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης